Welkom op de website van mijn dalmatiër, Jazz Singer van Genera Nova.Deze website wordt binnenkort verwijderd. Mijn nieuwe website is: www.a-spottified-dalmatian.be

Mijn liefde voor dalmatiërs begon al jaren geleden, het beste vriendinnetje van mijn eerste hond Jack was een dalmatiër. Ze speelden de hele tijd samen op de manège en had een onuitputtelijke conditie. Toen jaren later mijn Jack een dagje ouder werd, wou ik er een tweede hond bij om hem weer een speelkameraadje te geven. Ik heb toen enige tijd gezocht welke hond het beste bij mij zou passen. Ik zocht een hond met een heel sportief uiterlijk en karakter, die mee naar de manège kon zonder achter de paarden te lopen zoals je al wel eens ziet gebeuren... Een hond die mensen dadelijk aardig vinden als ze hem tegenkomen, ik laat mijn honden zo vaak mogelijk los lopen op wandeling. Een vriend die mij kon vergezellen op wandelingen te paard...

Ik kwam terug terecht bij de dalmatiër, toen ik las dat ze vroeger gebruikt werden om de stallen te bewaken en om mee te lopen naast de koets, wist ik het zeker, een dalmatiër zou het worden! Bovendien hadden vrienden 5 dalmaten in huis, ik was al helemaal verliefd op hun karakter en de stippen. Ik vond een nestje dalmatiërs en een paar weken nadien kwam ik met Indy thuis. Mijn oude Jack, die toen 15jaar oud was, heeft een tweede jeugd gekend en was ongelooflijk geduldig met de speelse pup. Hij heeft hem mee opgevoed!

Indy is een dalmatiër reutje zonder stamboom en met een leuke grote monocle. Hij verkoopt zijn ziel aan iedereen, zo'n schat is het.

Toen Indy 2.5jaar was, kwam Jazz erbij. Ik had het stippelvirus te pakken! Bovendien kon mijn oude Jack niet meer zoveel spelen met Indy, dus zou een speelkameraadje voor Indy leuk zijn zodat Jack rustig kon genieten van zijn oude dag.

Jazz is geboren op 12 april 2011 bij de kennel Genera Nova in Nederland. Hij is mijn tweede dalmatiër. Ik heb meer dan een jaar moeten wachten eer ik hem mee naar huis kon nemen, want er waren geen pups meer beschikbaar. Maar ik had een goed contact met Annelies van de kennel en ik was overtuigd dat ze de pups een heel goede start gaf. Het was het waard om te wachten!

Ik had aangegeven dat ik een reu wou, een zwarte. En dat als hij zou uitgroeien tot een mooie reu, ik er eventueel wel eens mee wou laten dekken. Samen kozen we Jazz Singer Van Genera Nova uit het nestje. En zo zijn we dan begonnen met een start in een nieuwe wereld, het showen...

Jazz leeft bij mij in huis samen met mijn andere dalmatiër, Indy, 2 katten, 2 mini paardjes en kippen. Mijn honden maken deel uit van mijn gezin. Overal waar ze mee mogen, komen ze mee.

Dagelijks gaat hij ook mee naar de manege. Jazz heeft een actief leven met wekelijks op het programma een paar uur wandelen, dagelijks naar de manege, lopen naast het paard op wandeling, lopen naast de fiets en dogdance. Als het warm weer is, laat ik mijn honden zwemmen in een grote vijver. Regelmatig ga ik een paar dagen op wandelvakantie met mijn honden.

Jazz heeft een heel zacht karakter, hij kan met iedereen goed opschieten, zowel met mensen als met honden en andere dieren. Een echt gouden karakter! Hij is zeer stabiel en evenwichtig.

Daarnaast hecht ik veel belang aan een gezonde voeding. Daarom krijgen mijn honden KVV, wat kant-en-klaar vers vlees is. Het is een mengeling van spiervlees, organen en botten, in de juiste verhouding. Allemaal rauw. Daarnaast krijgt hij gepureerde groentjes en regelmatig allerlei andere toevoegingen zoals rauwe eieren, cottage cheese, yoghurt, karnemelk ed.

Groetjes,

Julie en Jazz

 


Deze site is gratis gemaakt met Webklik.nl